Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Reflexológia képes leírás - Talpmasszázs, reflexológia.tlap.hu
részletek »

Reflexológia - Talpmasszázs, reflexológia.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: talpmasszazs.tlap.hu » Reflexológia
Keresés
Találatok száma - 14 db
15 masszázstípus, amit érdemes kipróbálni

15 masszázstípus, amit érdemes kipróbálni

A masszázsnak számos válfaja ismert mind a nyugati, mind a keleti fajtákból. Mivel gyógyító hatásuk már az ókorban ismert volt, ezért nem véletlen, hogy sokféle irányzat vált népszerűvé nem csak a luxusszállodákban, hanem a gyógyászatban is. Reflexzóna-masszázs: A reflexzóna-masszázs a szegmentális reflexek kialakításán alapul. Ezáltal a szervekhez, szervrendszerekhez elektromos inger érkezik, amely az adott szervek működését befolyásolja. Számos válfaja ismert: kötőszöveti masszázs, kolon-terápia, talpmasszázs.

A reflexológiáról általában

A reflexológiáról általában

A reflexológia tapasztalatokon alapuló tudomány, mely az alternatív gyógyászat, a komplementer medicina (CAT*) részét képezi. A reflexterápia természetes gyógymód, amely a test reflexpontjainak kezelésén, ingerlésén, nyomásán vagy masszírozásán alapul. Ennek következtében a szervezet természetes, öngyógyító mechanizmusai aktivizálódnak, gyógyító energiák szabadulnak fel, melyeknek a hátterében az akupunktúrás csatornahálózat és annak energiaáramlásai állnak (lásd az akupunktúra rendszerét a korábbi cikkben). A reflexológia eredete több ezer évre nyúlik vissza. I. e. 2300 körül Egyiptomban már használták, de más kultúrákban is a mindennapi gyógyítás eszköze volt, így Kínában, Európában a rómaiaknál, Amerikában északon, az indián törzseknél és az inkáknál. Újkori újrafelfedezése dr. William H. Fitzgerald amerikai orvos nevéhez fűződik (1917). 'Zónaelméletét' kísérletesen bizonyította Eunice Ingham és J. S. Riley. A reflexológiát tudományosan ők alapozták meg 1930-1974-ig. Napjainkban a reflexterápia világszerte számos klinika, kórház, praxis terápiás szolgáltatásának része. A reflexológia hatásmechanizmusára több elmélet létezik, legvalószínűbb a mai napig E. Ingham magyarázata, ugyanis ez megfelel az energiaáramlás-befolyásolás távol-keleti elméletének...

A talpmasszázs, a reflexológia

A talpmasszázs, a reflexológia

A talpmasszázs, a reflexológia 5000 éves múltra tekint vissza és Kínából származik, de az ókori Egyiptomban is gyakran alkalmazták gyógyítási célzattal. A XX. század elején találtunk rá újra erre a csodálatos módszerre. William Fitzgerald amerikai orvos kezdte alkalmazni a talpmasszázs technológiáját. Nagyon gyorsan rájött arra, amit a kínaiak már több ezer éve tudtak, hogy a talp a test térképe. A testet tíz zónára osztotta, melyeken keresztül a test energiáit aktiválja a talpmasszázs folyamán. Feloldja az energia blokádokat, melyek megakadályozzák az áramlást, ezzel gyógyítja a betegséggel fenyegetett szerveket. A két láb a test két oldala között egységet képez. A kettős szervek mindkét lábon megtalálhatók, a középen elhelyezkedő szervek a talpak belső oldalán. Ilyen formán a talpon meghatározott pontok által a szervek az energia csatornákon keresztül ingerelhetők vagy nyugtathatók talpmasszázs folyamán. Különösen hatékony belső szervek nem optimális működése esetén a talp által mozgásba hozott energiák áramlásának megindítása. Gyakran alkalmazzák szívpanaszok, légzőrendszeri panaszok, vesepanaszok és különböző bőrproblémák gyógyítására. Az energiaáramlás fokozza a szervek ellenálló képességét, de feszültséget is levezet, stresszoldás célzattal is gyakran alkalmazzák a talpmasszázs technológiáját.

Vitamin magazin hírek
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb?
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb? Az egészséges életmód kialakítása úgy gondolom szerves részét képezi a gyermeknevelésnek. A szülők óriási felelőssége, hogy a szoptatás után, a gyermek számára milyen életmódot és táplálkozási szokásokat vezetnek be. A szülőknek nincs könnyű dolguk, hiszen a környezetszennyezés, a mezőgazdaságban használt műtrágyák és gyomírtószerek következtében...
Gátak a gyógyulás útjában!
Gátak a gyógyulás útjában! Hippokratész: - A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a...
Gyógyulás rákból!
Gyógyulás rákból! Manapság már minden gyógynövénynél, gyógygombánál, vitaminnál és...
Antalfiné Fonyó Katalin - reflexológus

Antalfiné Fonyó Katalin - reflexológus

Egy Kairótól délre, Szakkarában talált sír Kr. e.: 2330-ból származó faliképéből ítélve már az ókori Egyiptomban is alkalmaztak reflexológiát; amikor a test energiamezőinek kijavítására különféle nyomásterápiákat alkalmaztak. A reflexológus az egyes testrészek betegségeit a lábon lévő és a különféle testrészekkel összefüggésbe hozott úgynevezett reflexzónák masszírozásával kezeli. A reflexológusok szerint betegség akkor lép fel, ha szervezet 'energiacsatornái' elzáródnak, s így egyik vagy másik terület károsodik.

Béres Andrea - Reflexológus

Béres Andrea - Reflexológus

Béres Andrea vagyok, masszázs terapeuta. Sok éves tapasztalattal rendelkezem a test terápiás és esztétikai kezelésének területén. Évekig fogyasztó szalonokat vezettem, ahol a tanácsadásban és a kezelésekben aktívan részt vettem. Itt alakítottam ki azokat az egymásra épülő kezelési módszereket, amelyek mindenkinél eredményre vezetnek. Folyamatosan képzem magam. Fontos hogy partnerként működjünk együtt anélkül, hogy szokásainkat (az életmódot vagy a táplálkozást) gyökeresen meg kelljen változtatni. Elsőrendűnek tartom, hogy már az első kezelések látványos eredményre vezessenek a szépségben és az egészségben. Gondoljunk arra, milyen fontos, hogy pl. egy 3 Dimenziós feszesítő mellmasszázs azonnal látszódjon a tükörben. Az is lelkesítőleg hat, ha a fogyasztás elsőre látszik. Reflexológus is vagyok ? ez diagnosztizáló és gyógyító tevékenység erről bővebben a reflexológia menüpontban olvashatsz. Több féle fogyasztást és masszázst alkalmazok. Szívesen segítek az egészségmegőrzésben, táplálkozás összeállításában.

Horváth Hajnalka reflexológus

Horváth Hajnalka reflexológus

A természetes gyógymódokkal foglalkozom, reflexológiával, masszázsterápiával és energetikával. A betegség a felborult harmónia következménye. Ennek a harmóniának a helyreállításában segítek természetes gyógymódok alkalmazásával a hozzám fordulóknak. Indokolt esetben Dunakeszi, Göd és Vác területén otthonában is! A reflexológia egy több évszázados gyógymód. A reflexológusok célja, hogy az egész személyt (vagyis a testet, a lelket és a szellemet is gyógyítsa). A reflexológia egyaránt használ öregnek és fiatalnak, nőnek és férfinak.Sok beteg fordul a reflexológiához olyankor, amikor más gyógymód nem segít. Ha volt nálam akkor véleményét megírhatja a vendégkönyvbe. Amiben reflexológiával segíthetek: emésztőszervi betegségek - felsőlégúti problémák - fejfájás,migrén - alvászavar - húgyúti betegségek - nőgyógyászati problémák - hormonális problémák - mozgásszervi betegségek - anyagcsere betegségek - szenvedély betegségek - érzékszervek betegségei - menopauzás tünetek - meddőség. Indokolt esetben Dunakeszi, Göd és Vác területén otthonában is!

Masszázsterápiák - Reflexológia

Masszázsterápiák - Reflexológia

A reflexológia világszerte elterjedt és elismert természetgyógyászati módszer. Nagy sikerét a módszer rendkívüli hatékonyságának köszönheti. A terápia az egész szervezetre hatással van, emellett nincs káros mellékhatása. Szinte bármikor, bárhol alkalmazható, kortól és nemtől függetlenül. A reflexzóna masszázs serkenti a vér- és nyirokkeringést, amely a test öntisztulási képességét megtöbbszörözi. Erősíti az immunrendszerünket, ezáltal az öngyógyító folyamatokat beindítja. Testi-lelki feszültségeinket oldja, relaxál és kellemes érzetet ad...Hatását a talp reflexzónái és azok agyi- és szervi kapcsolatán keresztül fejti ki. 1976-ban az Universitat Baltimorban Dr. Amassian kimutatta, hogy a talpzónák reflexkapcsolatban vannak az agy projekciós területeivel, ez pedig a megfelelő belső szervvel. Így tehát a talpmasszázs közvetlenül az agyi projekciós területen vált ki reakciót. A lábzónák ingerlésének reflexhatásai nem idegi úton következnek be, a projekciós területek között nincsenek idegi összeköttetések. A reflexhatás a 'harmadik szabályzó rendszeren', a meridián rendszeren keresztül történik. A meridiánok a testünkben lévő energia vezetékek.

Masszíroztass talpat, gyógyulj reflexológiával!

Masszíroztass talpat, gyógyulj reflexológiával!

Mindenki tud valamennyit a talpmasszázsról, de nagyon kevesen értenek hozzá. A reflexológia jóval több, mint a talp nyomkodása. Állapotfelérő, keringésjavító, energetizáló, gyógyító módszer, melyet nagyszerűen beépíthetünk az akadémikus kezelés mellé is. A páciens által panaszolt szervek mellett, a reflexológus rövidebb-hosszabb ideig kezeli a test összes zónáját. Elmondjuk, miért. Gyakran felmerülő kérdés, hogy miért szükséges például egy derékfájás esetén a teljes test zónáit kezelni, miért nem elegendő az úgynevezett célzónák talpmasszírozása. A válasz összefügg az emberi szervezet összetett működésével és a reflexológia látásmódjával.

Reflexdiagnosztika

Reflexdiagnosztika

A reflexdiagnosztika nem a reflexek, hanem az erővonalak mentén haladó bioenergia-folyam mérésével foglalkozik. E módszerrel - csakúgy, mint a többi alternatív eljárással - diagnózist nem lehet készíteni. Az viszont feltételezhető a segítségével, a szervezet mely részében helyezkedik el a konfliktus. Az erővonalak alapján történő diagnosztika bonyolult és speciális előtanulmányokat igényel. Ezért nem megyünk bele a részletekbe. Mindössze azt jegyzem meg, (olykor drága) berendezés segítségével is, meg anélkül is elvégezhető.

Hirdetés
Reflexológia női problémákra

Reflexológia női problémákra

A reflexológia azon az elméleten alapul, hogy minden szervünk, és az emberi szervezet minden rendszere megjelenik a talpon, mint valami térképen. Különböző masszázs technikák segítségével a reflexológus azon munkálkodik, hogy a testet visszahozza az egyensúlyi állapotába. A test energiáinak egyensúlya több tényező miatt felborulhat, az egyik legjelentősebb ezek közül a stressz. Ennek számos formája van: rossz táplálkozás, emocionális problémák, helytelen tartás, terhesség, munka, vizsgaidőszak, és így tovább. Energiablokkok jönnek létre, amelyek akadályozzák a szabad áramlást, és ezekből fejlődnek ki a tünetek: fejfájás, feszültség, izomfájdalmak, izületi problémák, szervi megbetegedések.

Reflexológia tanfolyam az Ecce homónál

Reflexológia tanfolyam az Ecce homónál

Tanulja meg ön is a talpmasszázs gyógyító hatásait tanfolyamunk segítségével. képzéseink teljesen kezdők részére is ajánlott, hiszen igyekszünk mindent a legalaposabban körüljárni és elsajátítattni a résztvevőkkel. A tanfolyam elvégzése után, mely egy háromrészes vizsgát tartalmaz, mindenki bizonyítványt kaphat, ha szüksége van rá. tanfolyamunk során kiemelt figyelmet fordítunk a vérnyomás harmonizálása, méregtelenítés, blokkoldás, keringés harmonizálása és a belső szervek tonizálására. A reflexológia tanfolyamon lehetőséget biztosítunk, hogy a résztvevők orvosi rendelőben figyelhessék meg egy reflexológus technikáját is.

Reflexológia, az érintés művésze

Reflexológia, az érintés művésze

A talp a test térképe. Két egymás mellé tett talpon, lábon, tíz zónában az egész testet megtaláljuk lekicsinyítve - mintegy fraktal struktúrában jellemzően az egész szervezetre. Minden szerv reflexzónája azon a lábon van, amelyiken maga a szerv, a kettős szervek pedig mindkét lábon megtalálhatóak, viszont a fej és a fejen lévő szervek zónáinál kereszteződés tapasztalható. Ahogy testünkben szerveink között, úgy a talpon az egyes szervek reflexpontjai között is vannak átfedések. Vannak mélyebben és a felszínhez közelebb elhelyezkedő zónák.

Reflexológia: Öngyógyítás magasfokon

Reflexológia: Öngyógyítás magasfokon

A reflexterápia (más néven zónaterápia) könnyen elsajátítható, speciális eszközöket nem igényelő, csaknem négyezer éves módszer, mely bármely életkorban alkalmazható. Kiváló öngyógyító terápia, ráadásul egyéb gyógyító beavatkozások hasznos kiegészítője. A reflexológia kifejezést hallva az emberek többsége a talpmasszázsra gondol. Pedig nemcsak a talpon, hanem a test más területein - így a kézen, fülön és az arcon is - megtalálható a test szerveinek képe. A tapasztalati és kísérleti megfigyeléseken alapuló, úgynevezett fej-, talp- és tenyértérképek segítségével könnyebben behatárolhatók az egyes szervek, testrészek reflexpontjai.

Reflexzóna masszázs

Reflexzóna masszázs

Bizonyos bőrzónák nyomással történő masszírozása, különösen a talpon, kézen és fülön lévő bőrfelületekre gyakorolt nyomás bizonyos idegingereken (reflexeken) keresztül befolyásolja a belső szerveket és a testrendszert az egészség érdekében...A reflexzóna masszázs jellemzője a mély, húzó fogások, melyek esetenként igen fájdalmasak is lehetnek. A bőr ingerlésével az orvos - elképzelés szerint - a szerveket ellátó idegeket ingerli, mely által a szervműködés ingerlése érhető el. Ha ugyanis a masszázs során a reflexpontokon nyomásra jelentkező fájdalom lép fel, akkor ez a vele összeköttetésben álló szerv zavarára enged következtetni. A masszírozás ezeken a fájdalmas helyeken hozzájárulhat a szervi vagy működési zavarok megszüntetéséhez. Állítólag pszichoszomatikus problémák kezelésére is alkalmas ez a speciális masszázs.

Tuti menü