Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Talpmasszázs, reflexológia linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Talpmasszázs, reflexológia képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: talpmasszazs.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 66 db
15 masszázstípus, amit érdemes kipróbálni

15 masszázstípus, amit érdemes kipróbálni

A masszázsnak számos válfaja ismert mind a nyugati, mind a keleti fajtákból. Mivel gyógyító hatásuk már az ókorban ismert volt, ezért nem véletlen, hogy sokféle irányzat vált népszerűvé nem csak a luxusszállodákban, hanem a gyógyászatban is. Reflexzóna-masszázs: A reflexzóna-masszázs a szegmentális reflexek kialakításán alapul. Ezáltal a szervekhez, szervrendszerekhez elektromos inger érkezik, amely az adott szervek működését befolyásolja. Számos válfaja ismert: kötőszöveti masszázs, kolon-terápia, talpmasszázs.

3 in 1 Masszázs-, fürdő- és testápoló olajok

3 in 1 Masszázs-, fürdő- és testápoló olajok

Talán sokan nem is gondolják, hogy kozmetikumaink káros anyagai bőrünkön keresztül felszívódva bekerülnek szervezetünkbe is, és különböző megbetegedéseket okozhatnak. A legtöbb masszázsolaj alapanyaga például a paraffinum liquidum, vagy mineral oil (ásványi olaj) - egyéb mesterséges összetevők mellett-, melyek rendkívül olcsó kőolajszármazékok. A gyártók többsége profit maximalizálás céljából választja, az ipari felhasználáskor elsősorban kenőolajként alkalmazott alapanyagokat. Élettani hatásukkal kapcsolatosan komoly kétségek merülhetnek fel bennünk, hiszen filmszerű réteget képeznek a bőr felszínén, eltömítve a pórusokat. A bőrlégzés akadályozása által lassítják a sejtmegújulást, ami a bőr korai öregedését eredményezheti. Az ásványi olajok a bőr méregtelenítő funkcióit is gátolják, így a méreganyagok felgyülemlenek a bőrben, ami rákos folyamatok elindulásához is vezethet.

A reflexológiáról általában

A reflexológiáról általában

A reflexológia tapasztalatokon alapuló tudomány, mely az alternatív gyógyászat, a komplementer medicina (CAT*) részét képezi. A reflexterápia természetes gyógymód, amely a test reflexpontjainak kezelésén, ingerlésén, nyomásán vagy masszírozásán alapul. Ennek következtében a szervezet természetes, öngyógyító mechanizmusai aktivizálódnak, gyógyító energiák szabadulnak fel, melyeknek a hátterében az akupunktúrás csatornahálózat és annak energiaáramlásai állnak (lásd az akupunktúra rendszerét a korábbi cikkben). A reflexológia eredete több ezer évre nyúlik vissza. I. e. 2300 körül Egyiptomban már használták, de más kultúrákban is a mindennapi gyógyítás eszköze volt, így Kínában, Európában a rómaiaknál, Amerikában északon, az indián törzseknél és az inkáknál. Újkori újrafelfedezése dr. William H. Fitzgerald amerikai orvos nevéhez fűződik (1917). 'Zónaelméletét' kísérletesen bizonyította Eunice Ingham és J. S. Riley. A reflexológiát tudományosan ők alapozták meg 1930-1974-ig. Napjainkban a reflexterápia világszerte számos klinika, kórház, praxis terápiás szolgáltatásának része. A reflexológia hatásmechanizmusára több elmélet létezik, legvalószínűbb a mai napig E. Ingham magyarázata, ugyanis ez megfelel az energiaáramlás-befolyásolás távol-keleti elméletének...

Vitamin magazin hírek
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb?
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb? Az egészséges életmód kialakítása úgy gondolom szerves részét képezi a gyermeknevelésnek. A szülők óriási felelőssége, hogy a szoptatás után, a gyermek számára milyen életmódot és táplálkozási szokásokat vezetnek be. A szülőknek nincs könnyű dolguk, hiszen a környezetszennyezés, a mezőgazdaságban használt műtrágyák és gyomírtószerek következtében...
Gátak a gyógyulás útjában!
Gátak a gyógyulás útjában! Hippokratész: - A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a...
Gyógyulás rákból!
Gyógyulás rákból! Manapság már minden gyógynövénynél, gyógygombánál, vitaminnál és...
A regenerálódásért, a jó közérzetért

A regenerálódásért, a jó közérzetért

Mikor ajánlott és miben segít a talpmasszázs? Minden élethelyzetben ideális. Néhány példa: egészségmegőrzésre / erősíti az immunrendszert - ha fogyókúrázol, ha böjtölsz / segíti a méregtelenítést - ha fáradt, kimerült, stresszes vagy / növeli az energiaszintet, ellazít, megnyugtat - ha sokat állsz, vagy gyalogolsz / pihentet, felfrissít - no és persze ha 'csak' egy kis figyelemre, törődésre, kellemes kikapcsolódásra vágysz

A talpmasszázs, a reflexológia

A talpmasszázs, a reflexológia

A talpmasszázs, a reflexológia 5000 éves múltra tekint vissza és Kínából származik, de az ókori Egyiptomban is gyakran alkalmazták gyógyítási célzattal. A XX. század elején találtunk rá újra erre a csodálatos módszerre. William Fitzgerald amerikai orvos kezdte alkalmazni a talpmasszázs technológiáját. Nagyon gyorsan rájött arra, amit a kínaiak már több ezer éve tudtak, hogy a talp a test térképe. A testet tíz zónára osztotta, melyeken keresztül a test energiáit aktiválja a talpmasszázs folyamán. Feloldja az energia blokádokat, melyek megakadályozzák az áramlást, ezzel gyógyítja a betegséggel fenyegetett szerveket. A két láb a test két oldala között egységet képez. A kettős szervek mindkét lábon megtalálhatók, a középen elhelyezkedő szervek a talpak belső oldalán. Ilyen formán a talpon meghatározott pontok által a szervek az energia csatornákon keresztül ingerelhetők vagy nyugtathatók talpmasszázs folyamán. Különösen hatékony belső szervek nem optimális működése esetén a talp által mozgásba hozott energiák áramlásának megindítása. Gyakran alkalmazzák szívpanaszok, légzőrendszeri panaszok, vesepanaszok és különböző bőrproblémák gyógyítására. Az energiaáramlás fokozza a szervek ellenálló képességét, de feszültséget is levezet, stresszoldás célzattal is gyakran alkalmazzák a talpmasszázs technológiáját.

Antalfiné Fonyó Katalin - reflexológus

Antalfiné Fonyó Katalin - reflexológus

Egy Kairótól délre, Szakkarában talált sír Kr. e.: 2330-ból származó faliképéből ítélve már az ókori Egyiptomban is alkalmaztak reflexológiát; amikor a test energiamezőinek kijavítására különféle nyomásterápiákat alkalmaztak. A reflexológus az egyes testrészek betegségeit a lábon lévő és a különféle testrészekkel összefüggésbe hozott úgynevezett reflexzónák masszírozásával kezeli. A reflexológusok szerint betegség akkor lép fel, ha szervezet 'energiacsatornái' elzáródnak, s így egyik vagy másik terület károsodik.

Aqua Hotel*** - Gyula

Aqua Hotel*** - Gyula

Az AQUA Hotel Gyulán, a város zöldövezetében, csendes, nyugodt helyen fekszik, a gyulai Várfürdő nyári bejáratától mindössze 20 méterre. A szállodában 5 db egyágyas, 7 db standard és 26 db superior szoba várja kedves vendégeinket, melyeknek mindegyike klimatizált. Próbálja ki Egészség sziget masszázsszalonunk szolgáltatásait, vagy legyen vendégünk egy Gyulai Wellness-re!Az AQUA Hotel*** ideális környezetet biztosít a Gyulán üdülni és kikapcsolódni vágyó kisgyermekes családok és a gyulai fürdőbe érkező vendégek részére is.

Babavágyó: Talpmasszázs- Blog

Babavágyó: Talpmasszázs- Blog

Régebben azt gondoltam, hogy a talpmasszázs is egy kellemes ellazulás. Bár hallottam már az akupresszúráról, mégis számomra az volt a visszatartó erő, hogy kiskorom óta borzasztóan csikis a talpam. :-)Kicsit körülményesen, de mégis úgy hozta a sors, hogy eljutottam valakihez, aki ezzel is foglalkozik. A körülményességet arra értem, hogy valójában akihez a Jónás-módszer kiszámolásával fordultam, csinált egy energetikai felmérést is. Meglepően hallottam, hogy a testemben az energia nem kiegyensúlyozott, a csakráimmal is gond van olyan szempontból, hogy nem megfelelően kering bennük az energia.

Bakaja Zoltán

Bakaja Zoltán

Budapesten és Nagykanizsán az otthonában keresem fel, hogy teljes kényelemben részesülhessen a talpmasszázs, a thai masszázs, vagy a reikikezelés áldásos hatásaiban. Az oldalon olvashat a talpmasszázs hatásairól, ellenjavallatairól, valamint egy-két nagyobb városban fellelhető képzési lehetőségekről.

Hirdetés
Béres Andrea - Reflexológus

Béres Andrea - Reflexológus

Béres Andrea vagyok, masszázs terapeuta. Sok éves tapasztalattal rendelkezem a test terápiás és esztétikai kezelésének területén. Évekig fogyasztó szalonokat vezettem, ahol a tanácsadásban és a kezelésekben aktívan részt vettem. Itt alakítottam ki azokat az egymásra épülő kezelési módszereket, amelyek mindenkinél eredményre vezetnek. Folyamatosan képzem magam. Fontos hogy partnerként működjünk együtt anélkül, hogy szokásainkat (az életmódot vagy a táplálkozást) gyökeresen meg kelljen változtatni. Elsőrendűnek tartom, hogy már az első kezelések látványos eredményre vezessenek a szépségben és az egészségben. Gondoljunk arra, milyen fontos, hogy pl. egy 3 Dimenziós feszesítő mellmasszázs azonnal látszódjon a tükörben. Az is lelkesítőleg hat, ha a fogyasztás elsőre látszik. Reflexológus is vagyok ? ez diagnosztizáló és gyógyító tevékenység erről bővebben a reflexológia menüpontban olvashatsz. Több féle fogyasztást és masszázst alkalmazok. Szívesen segítek az egészségmegőrzésben, táplálkozás összeállításában.

Bio orvosi zsályás masszázsolaj

Bio orvosi zsályás masszázsolaj

Biokozmetikum. Relaxációt elősegítő masszázsolaj, amely a test és a talpmasszázs során kiválóan alkalmazható. A kollagén bioszintézisét stimuláló és bőrfeszességet javító majoranna és koriander speciális kivonatát tartalmazza. Csak természetes eredetű olajokat tartalmaz. Szilikonolaj mentes termék.

Boros László okleveles gyógymasszőr

Boros László okleveles gyógymasszőr

Ösztönösen dörzsöljük fájó, sajgó testrészeinket, vagy masszírozzuk egymás hátát, nyakát, talpát: oldva a görcsöket, lazítva az izmokat. Bizony szükségünk van az érintésre, a masszázsra. Egy alapos, az egész testre kiterjedő gyúrás után az izmok lazábbak lesznek, az ember úgy érzi, mintha több évet fiatalodott volna. A masszázs jó hatással van a bőrre, az izmokra, az anyagcserére, az idegrendszerre, hogy csak a legfontosabbakat említsük. Megszünteti az izomfeszültségeket, oldja a stresszt. Hát még, ha szakember végzi! Akinek volt már benne része, az tudja, miről beszélek. Aki még soha nem próbálta, annak valami fontos maradt ki az életéből. Ha fáj valamije, szeretné jobban érezni magát, vagy egyszerűen csak kérdezni szeretne, keressen meg. Masszírozok Dunaharasztiban és Délegyházán. Házhoz is megyek. Ha tudok, segítek.

Chichaya Spa, Masszázs

Chichaya Spa, Masszázs

Tradicionális thai masszázs, olajos masszázs, talpmasszázs, gyógynövényes masszázs Budapesten, a Nyugati tér közelében, valódi thai masszőrökkel. A szalonba látogatók megismerhetik a thai masszázs pozitív élettani hatásait, valamint relaxációs hatásait. A honlapon hasznos leírásokat, képeket találhatunk a thai masszázsról.

Czobor Valéria Talpmasszőr

Czobor Valéria Talpmasszőr

Szeretettel várom kedves vendégeimet talpmasszázsra Újpalotán.A talpmasszázs hatékony segítséget nyújt egészségünk megőrzésében. Javítja az idegrendszer, a hormonrendszer és az immunrendszer működését. Kiegyensúlyozza az energiaáramlást, a vér- és nyirokkeringést.A talpmasszázs különösen hatásos a belső szervek funkcionális zavarainál, mint öngyógyító módszer.

Életvár - Talpmasszázs Pilisvörösváron

Életvár - Talpmasszázs Pilisvörösváron

Pilisvörösváron élő és tevékenykedő okleveles természetgyógyász, alternatív mozgás- és masszázsterapeuta honlapja. A honlapon részletes ismertető olvasható azon masszázs szolgáltatásokról, melyekkel Boglárka foglalkozik valamint olvashatók egészséggel kapcsolatos írások, cikkek is. A talpmasszázs, masszázs szolgáltatásaink egyik kiemelt, bár nem az egyetlen területe. A talpmasszázs hozzájárulhat a betegségek megelőzéséhez, eredményes lehet a szervezet regenerálásában. Pilisvörösvár belső és külső területén is várjuk vendégeinket.

Elixír Masszázs stúdió - Szombathely

Elixír Masszázs stúdió - Szombathely

Egyszerű és természetes módon segítő módszer talpunk alsó, felső részén, valamint a lábujjakon lévő területek speciális masszírozásával, a lábszár átdolgozásával. A frissítő talpmasszázs kitűnő módszer azok számára, akiknek lába fokozott igénybevételnek van kitéve. E masszázs segítségével a 'nehéz láb' érzés jól kezelhető, a láb azonnal felfrissül és könnyűvé válik.

Energetikai masszázsterápia

Energetikai masszázsterápia

A reflexológia az emberi test minden egyes részének megfelelő működésére kiható reflexpontokra gyakorolt nyomás tudományos technikája. Megfelelően végezve a masszírozás ingerületet küld a test különböző szervei, mirigyei és idegei felé. Célja: az egyensúly helyreállítása, amely az egészséges életműködés feltétele. A feszültség csökkentése, újra működésbe hozni, revitalizálni, regenerálni, gyógyítani az egész szervezetet, valamint az egész rendszer harmóniájának és kiváló egészségi állapotának helyreállítása természetes módon. Tenyér és talp masszírozásával (reflexek kiváltásával) rendkívül gazdag érzőideg ellátásuk révén a központi idegrendszerre és a belső szervekre hatást lehet gyakorolni.

Tuti menü