Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Általános tudnivalók képes leírás - Talpmasszázs, reflexológia.tlap.hu
részletek »

Általános tudnivalók - Talpmasszázs, reflexológia.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: talpmasszazs.tlap.hu » Általános tudnivalók
Keresés
Találatok száma - 13 db
A regenerálódásért, a jó közérzetért

A regenerálódásért, a jó közérzetért

Mikor ajánlott és miben segít a talpmasszázs? Minden élethelyzetben ideális. Néhány példa: egészségmegőrzésre / erősíti az immunrendszert - ha fogyókúrázol, ha böjtölsz / segíti a méregtelenítést - ha fáradt, kimerült, stresszes vagy / növeli az energiaszintet, ellazít, megnyugtat - ha sokat állsz, vagy gyalogolsz / pihentet, felfrissít - no és persze ha 'csak' egy kis figyelemre, törődésre, kellemes kikapcsolódásra vágysz

Babavágyó: Talpmasszázs- Blog

Babavágyó: Talpmasszázs- Blog

Régebben azt gondoltam, hogy a talpmasszázs is egy kellemes ellazulás. Bár hallottam már az akupresszúráról, mégis számomra az volt a visszatartó erő, hogy kiskorom óta borzasztóan csikis a talpam. :-)Kicsit körülményesen, de mégis úgy hozta a sors, hogy eljutottam valakihez, aki ezzel is foglalkozik. A körülményességet arra értem, hogy valójában akihez a Jónás-módszer kiszámolásával fordultam, csinált egy energetikai felmérést is. Meglepően hallottam, hogy a testemben az energia nem kiegyensúlyozott, a csakráimmal is gond van olyan szempontból, hogy nem megfelelően kering bennük az energia.

Energetikai masszázsterápia

Energetikai masszázsterápia

A reflexológia az emberi test minden egyes részének megfelelő működésére kiható reflexpontokra gyakorolt nyomás tudományos technikája. Megfelelően végezve a masszírozás ingerületet küld a test különböző szervei, mirigyei és idegei felé. Célja: az egyensúly helyreállítása, amely az egészséges életműködés feltétele. A feszültség csökkentése, újra működésbe hozni, revitalizálni, regenerálni, gyógyítani az egész szervezetet, valamint az egész rendszer harmóniájának és kiváló egészségi állapotának helyreállítása természetes módon. Tenyér és talp masszírozásával (reflexek kiváltásával) rendkívül gazdag érzőideg ellátásuk révén a központi idegrendszerre és a belső szervekre hatást lehet gyakorolni.

Vitamin magazin hírek
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb?
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb? Az egészséges életmód kialakítása úgy gondolom szerves részét képezi a gyermeknevelésnek. A szülők óriási felelőssége, hogy a szoptatás után, a gyermek számára milyen életmódot és táplálkozási szokásokat vezetnek be. A szülőknek nincs könnyű dolguk, hiszen a környezetszennyezés, a mezőgazdaságban használt műtrágyák és gyomírtószerek következtében...
Gátak a gyógyulás útjában!
Gátak a gyógyulás útjában! Hippokratész: - A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a...
Gyógyulás rákból!
Gyógyulás rákból! Manapság már minden gyógynövénynél, gyógygombánál, vitaminnál és...
Gyógyító talp-masszázs

Gyógyító talp-masszázs

A talpmasszázst Ázsiában már ötezer éve alkalmazzák, manapság a reneszánszát éli. Elsősorban megelőzésre, felfrissülésre ajánlott, de gyógyításra is alkalmas. A talp-masszázs gyorsan, mellékhatások nélkül óvja-javítja testi-lelki egészségünket. Betegségeket előz meg, bajokat gyógyít. A reflexológia tapasztalatokon alapuló tudomány. A talp masszázsával rendkívül gazdag érzőideg-ellátása révén (a lábon több mint 70 000 idegvégződés található) a központi idegrendszerre, a vérkeringésre és a belső szervekre hatást lehet gyakorolni. Testünkön több területen tükröződik az egész szervezet: például a kézen, a lábon és a fülön.

Gyógyító talpmasszázs

Gyógyító talpmasszázs

Kevesen tudják, de a talpmasszázzsal rengeteg betegséget lehet kezelni. Ugyanis a talp idegellátása rendkívül gazdag, több mint 70.000 idegvégződés található rajta. Ezért alkalmas arra, hogy rajta keresztül a szervezet egészét kezeljék. Minden szervnek megvan a pontos helye és gyógyítási módja a refelxológiában.

Gyógyszer nélkül gyógyít!

Gyógyszer nélkül gyógyít!

Régóta tudjuk: a tenyér és a talp masszírozásával orvosolni, regenerálni lehet a testet. A módszer támogatja a szervezet öngyógyító folyamatait, valóságos ingerzuhataggal árasztva el a központi idegrendszert. Balázs Györgyi természetgyógyász, reflexológus azonnal a kényelemes kezelőszékbe ültet, aztán egy tál vizet tesz elém, hogy mártogassam bele a lábamat. Megkérdezi, van-e valamilyen egészségügyi problémám, majd krémes, olajos kezével finoman masszírozni kezdi a talpamat. Időnként fel-felszisszenek, mert bizony akadnak érzékeny pontok, de alapvetően kellemesen elandalít a kezelés. Györgyi figyeli az arcomat, a szememet, és ha látja, hogy kicsit is kellemetlen, gyengédebben folytatja. A fájdalomküszöböm körül dolgozik, és közben lelkesen magyaráz.

Lábmasszázs

Lábmasszázs

A láb reflexzónák elhelyezkedésének alapelvei - Az övezeti felosztás megkönnyíti a szervek beazonosítását a lábon. Függőleges övezetek a fejtől lefelé átvonulnak a testen és a lábon. Számuk egyformán 5-5 a test két oldalán, a lábon és a kézen. A függőleges felosztás megfelel a tal ujjainak, segít a tájékozódásban, mert testen található szerv ugyanabban a hosszanti zónában van a lábon is. A vízszintes övezetek száma három, azaz két vonallal osztjuk fel a testet és a lábat. Az első vonal a vállöv felső területén húzódik, a második az öv derék vonalán.

Masszázs - Thai, a svéd és a többiek...

Masszázs - Thai, a svéd és a többiek...

A masszázs gyökerei időszámításunk előtt fellelhetőek számos kultúrában. Már ekkor is tudták az emberek, hogy az érintésnek gyógyító hatása van és ez a tudás az évszázadok során csak továbbfejlődött. A masszázzsal kapcsolatos kérdéseimre Bodnár Zsuzsa gyógytornász, masszőr válaszolt...A talpmasszázs, mint gyógyulást elősegítő terápia, ma már az orvoslásban is elfogadott. A talpon minden egyes testrésznek és szervnek megvan az idegvégződése. A kapcsolódó pontok masszírozása regeneráló, megelőző hatású, emellett fokozza a test öngyógyító képességét. A cellulit masszázs természetes, hatékony és kényelmes módon segít eltűntetni a narancsbőrt. Karcsúsít és átformálja a testkontúrt.

Méregtelenítő talpmasszázs

Méregtelenítő talpmasszázs

A talpmasszázs az egyik leghihetetlenebb, de igen hatékony kezelés a talpmasszázs ? Helyreállítja a szervezet energetikai egyensúlyát és a léleknek is segít. A talp masszírozásával nemcsak szerveink energiaszintjét fokozhatjuk. Javítja az idegrendszer, a hormonrendszer és az immunrendszer működését, kiegyensúlyozza az energiaáramlást, a vér- és nyirokkeringést is. A ma már az orvoslás terén is elfogadottnak számító talpmasszázs célja, hogy helyreállításuk szervezetünk energetikai egyensúlyát. A megfelelő pontok masszírozásával a különböző szervek energiaszintje fokozható. A zónák masszírozása mozgósítja szervezetünk öngyógyító erőit. Általa a szervek vérbősége fokozódik, az anyagcsere és a nyirokkeringés javul, a hormontermelő mirigyek működése is szabályozható.

Hirdetés
Mi a talpmasszázs és mire jó?

Mi a talpmasszázs és mire jó?

A talpmasszázs a legrégebbi kezelési módok egyike. Több ezer éves múltra tekint vissza, lényege a testi és lelki egyensúly helyreállítása. A masszírozás serkenti a vér és nyirokkeringést erősíti az immunrendszert, szabályozza a hormontermelést, feszültséget old és fájdalomcsillapító hatása van, valamint késlelteti a szervezet öregedését. Az indián törzsek évszázadokon át őrizték és ma is alkalmazzák. Törzsi szokásaik szerint azok a moon maiden - ek alkalmazhatták akik temészetes gyógyerővel rendelkeztek. Kultúrájukban művészetnek, egy szent szertartás részének számít. Röviden a talpmasszázs az érintés csodálatos művészete.

Reflexterápia

Reflexterápia

A talp rendkívül gazdag idegellátással rendelkezik. Több mint 70000 idegvégződés található rajta, így különösen alkalmas arra, hogy rajta keresztül a szervezet egészét kezeljék. Egy ősi gyógymód újrafelfedezése. A reflexológia kínai eredetű, és kb. 5000 éve alakult ki, az akupresszúrával, akupunktúrával együtt. Régészeti leletek alapján megállapították, hogy az ókori Egyiptomban is ismerték és gyakorolták a gyógyításnak ezt a módját. A világ más részein 1913-ig ismeretlen volt. Ekkor kezdte alkalmazni egy amerikai fül-orr-gégész, William Fitzgerald, aki zónaterápiának nevezte el.

Talpmasszázs pontok - e-könyv letöltés ingyen

Talpmasszázs pontok - e-könyv letöltés ingyen

Talpmasszázs pontok című e-könyv ingyen letölthető. A talp bizonyos pontjainak masszírozása jótékony hatással vannak egyes szerveinkre. Ezek a talpmasszázs pontok nevezhetők reflex-zónáknak is. Az e-könyv segítséget nyújt ahhoz, hogy eligazodjunk a talpunkon található zónák között. Útmutatót ad a talpmasszázshoz, legfőképpen kezdőknek.

Talpmaszázs egy nehéz nap után

Talpmaszázs egy nehéz nap után

Amikor május 10-én fáradtan és sajgó lábbal, de zsebedben az egyik nyereménnyel hazamész a Glamour Stiletto Runról, biztosan lesz valaki, aki szívesen megmasszírozza a győztes lábakat! Ha mégsem, akkor sincs tragédia: te is könnyedén felfrissítheted magadat a következő trükkökkel. (A talpmasszázst mindig mezítláb végezd! Az alábbi fogások csak frissítő, lazító hatásúak, nem gyógyítóak.)

Tuti menü